Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Çimento A.Ş. arasında imzalanan protokol gereğince, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Behçet Dündar gözetiminde Bolu Çimento A.Ş.’de 24 Şubat 2012 tarihinde ilk uygulama derslerini yaptı.
İlk ders olması nedeniyle öğrencilerimiz önce toplantı salonunda Bolu Çimento A.Ş. tanıtım filmini izlediler. Ardından, Bolu Çimento A.Ş. Genel Müdürü Kemal Doğansel öğrencilerimize kısa bir konuşma yaptı. Doğansel konuşmasında “Üniversitede almış olduğunuz eğitim sırasında teoriyi ve uygulamayı birlikte yaptığınız takdirde mezun olduktan sonra sanayide daha kolay iş bulma imkânı bulacaksınız. Okulda teorik olarak edindiğiniz bilgileri pekiştirerek sektörde çalışmaya daha çabuk şekilde hazır hale geleceksiniz. İmzalanan protokol Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu nedenle çok şanlı olduğunuzu düşünüyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirip fabrikada bulunduğunuz süre içerisinde maksimum düzeyde fayda sağlayacak bilgiler edinmeye özen gösteriniz. Kendinizi iyi yetiştirerek ülkemize ve milletimize faydalı işler yapmalısınız.” dedi.
Bu tanıtım toplantısının ardından öğrencilere işyeri kurallarına uygun olarak çalışmalarını yapabilmeleri için baret, ayakkabı ve önlük verilerek uygulama laboratuvarlarına geçildi. Deneysel çalışmaların yapılacağı uygulama laboratuvarları gezilerek, öğrencilere Kalite Kontrol Teknisyeni Köksal Aygün ve Ar-Ge Uzmanı İsmail Cennetoğlu laboratuvarlar ve yapılacak deneyler hakkında genel bilgiler verildi. Dönem sonuna kadar yapılacak deneylerin planlanmasının ardından ilk ders sona erdi.