Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı 17 Şubat 2012 tarihinde İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salon’da gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Farabi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Ebubekir Çakmak tarafından yapılan sunumda; AİBÜ’lü öğrenci ve öğretim elemanlarının program kapsamında anlaşma yapılan 75 üniversitede bir ya da iki yarıyıl geçirebilecekleri belirtildi.

Toplantıda ayrıca Farabi Programı kapsamında 2011–2012 öğretim yılında diğer illerden üniversitemize yaklaşık 40 öğrencinin geldiği; yaklaşık 90 AİBÜ’lü öğrencinin ise farklı üniversitelerde öğrenim gördüğü/görmekte olduğu dile getirildi.

Farabi programının ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimi alan tüm AİBÜ öğrencilerine açık olduğu, başvuru için ön lisans ve lisans öğrencilerinin için en az 2.00 akademik ortalamaya sahip olmaları gerektiği, öğrencilere karşılıksız burs sağlandığı ve 2012–2013 öğretim yılı için başvuruların 1–15 Mart 2012 tarihleri arasında Rektörlük Farabi Ofisine yapılacağı vurgulanan başlıklar arasındaydı.
Ayrıntılı Bilgi: http://farabi.ibu.edu.tr/