AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Alparslan Uçar, ünlü Fransız ressam André Derain’le ilgili bir konferans gerçekleştirdi.
Özellikle Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin ve Eğitim Fakültesinden akademisyenlerin ilgi gösterdiği program Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi Pembe Salon’da 15 Şubat 2012 tarihinde saat 14.00’da yapıldı.
Doç. Dr. Alparslan Uçar yaptığı slâyt sunumunda, kronolojik sırayla André Derain’in yaptığı resimleri katılımcılara gösterdi. Resimler arasındaki farklara dikkat çeken Doç. Dr. Uçar ressamın hayat hikâyesinden kısa notlar verdi. Yaşadığı dönemlerden, ülkelerden ve tanıştığı sanatçılardan etkilenen André Derain’in hayatındaki değişiklikleri ve etkileşimlerini resimlerine nasıl yansıttığını anlattı. Ressamın çok yönlü bir sanatçı olduğunu, sadece resimle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda heykel yaptığını, şiir ve edebiyatla da ilgilendiğinden bahsetti ve eserlerinden örnekler gösterdi. Katılımcıların ilgiyle dinlediği konferans konuşmaların ardından sona erdi.