Malezya’nın farklı okullarında eğitim gören lise öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni (AİBÜ) ziyaret ederek, üniversitemiz hakkında bilgi aldılar. Grup, bir süre önce AİBÜ’ye gelen Malezyalı öğrencilerin ardından aynı ülkeden üniversitemizi ziyaret eden ikinci öğrenci grubu oldu.

Türkiye ile Malezya arasındaki iletişimi arttırmak, Türk eğitim sistemi ile Türk tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinmek ve toplumu tanımak amacıyla ülkemize gelen Malezyalılar, AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi’ni gezdiler. Fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarını gezerek öğretim görevlisi Dr. Ercan Selçuk Ünlü’den bilimsel araştırmalar ile laboratuvar cihazları hakkında bilgi alan öğrenciler, akademisyenlere merak ettikleri soruları yönelttiler.