Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Mengen Meslek Yüksek Okulunun birlikte yer aldığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) yeni Mengen Kampüsüne, hayırseverlerin katkısı sürüyor. OPET Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk, Mengen Kampüsünde kurulan modern uygulama mutfaklarında kullanılmak üzere, endüstriyel mutfak malzemelerinden oluşan büyük bir bağış gerçekleştirdi.

3163 parçadan oluşan malzemelerin teslimi için AİBÜ Mengen Kampüsünde bir tören düzenlendi.  Törene AİBÜ Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan, Mengen Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Özmenli,  Opet Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk, öğretim elemanları ve Mengenliler katıldı.

Mengen Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Özmenli, Mengen’i ileriye götürme anlamında önemli bir katkı sağlandığını belirterek, “Nurten hanımın sağladığı bu katkının bizler için anlamı çok büyük. Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü ile Mengen ilçemiz bu alanda bir çekim merkezi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Osman Erarslan ise kendisi Mengenli olan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk’e teşekkür ettiği konuşmasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Mengen’in aşçılık konusunda kalitesini daha da artıracağını belirtti. Erarslan, “Aşçılık okullarımızda mezun olan öğrencilerimizin iş problemi zaten yok. Yeni açılan bölümle kalitemiz daha yükselecek. Sayın rektörümüz,  bu süreçte çok emek verdi ve bu konuyu sahiplendi. Desteğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz”dedi.

“Mengen’de çok güzel bir eser oluşturuluyor” diyen Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ise yapılan çalışmalar ve gayretleri görünce bir Mengenli olarak mutluluk duyduğunu ifade etti.  Türkiye’nin turizm alanında önemli bir atılım içerisinde olduğu ifade eden Öztürk, “ Ülkemizin her yanında turizm işletmecileri nitelikli-kaliteli eleman arıyor. Mengen ismi biliniyordu ancak bu okulumuzla birlikte çok iyi bir fırsat yakalanmış oldu. Rektörümüz başta olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, bu birlikteliğin sürmesini diliyorum” dedi.

Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun ise, Mengen’i gastronomi ve mutfak sanatlarında marka yapmak için çıktıkları yolda,  gösterilen ilgi ve desteğe teşekkür etti. “ Bu birliktelik bir sinerji oluşturuyor. Bu sinerji ile başarılamayacak gibi gözüken işlerin başarıldığını görüyoruz. Okulumuzun bugünkü noktaya gelmesinde MEB, YÖK ve Üniversitemizin ciddi mesaileri oldu. Yetişemediğimiz yerlerde ise Sayın Nurten Öztürk gibi hayırseverlerimizin desteği bize güç verdi” ifadelerini kullandı.

Bolu’da eğitim söz konusu olduğunda güçlü bir işbirliğinin ortaya çıktığını belirten Coşkun, “ Bolu bu konuda Türkiye’ye örnek.  Bunun öncüsü tabiî ki üniversitemizin kurucusu rahmetli İzzet Baysal. Kendisini örnek alan hayırseverlerimizle, üniversitemiz günden güne gelişiyor” dedi.

Mengen Kampüsündeki çalışmaların devam ettiğini belirten Coşkun, “Hedefimiz, okulumuzu gastronomi ve mutfak sanatları alanında bilim ve ar-ge merkezi yapmak. Gerek lisans, gerek yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla, Mengen’i bir merkez haline getirmek” diye konuştu.

Rektör Coşkun, Nurten Öztürk’e sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür ederken kendisini ve törene katılanları,  öğrencilerin yapacakları leziz yemekleri tatmak için en kısa sürede yeniden ağırlamak istediklerini söyledi.