Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi 5’inci dönem mezunu 63 öğrenci, Kongre Merkezinde düzenlenen törenle ‘Hekimlik Yemini’ etti ve Mezuniyet Belgelerini aldı. Törene; Bolu Vali Vekili Ömer Eru, Belediye Başkan Vekili Emine Davarcıoğlu, AİBÜ Rektör Vekili ve Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, İzzet Baysal Vakfı üyeleri ve öğrenciler ile genç doktorların aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, kurulduğu günden bu yana gelişen ve büyüyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bugüne kadar 174 mezun verdiğini belirterek, merhum İzzet Baysal ve onun kurduğu İzzet Baysal Vakfı’nın üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Koçoğlu, ülkemizde tıp öğrencilerinin her zaman ‘sağduyu’ ile toplumun sağlığı ve mutluluğu için çaba sarf ettiklerinin altını çizerek, “Ben bugün mezun olan bu arkadaşlarımın öğrenciliklerinde olduğu gibi bundan sonra da hep sağduyu ile büyük hizmetler yapacakları, topluma örnek olacakları ve toplumun şekillenmesine hep olumlu katkı sağlayacakları yolundaki güçlü kanaatimi paylaşıyorum.” diye konuştu.

‘Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan tüm insanlığa hizmet edin.’

AİBÜ Rektör Vekili ve Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ise mezun olan genç doktorların ‘dil, din, ırk ve mezhep’ ayrımı yapmadan Hekimlik Yeminine sadık kalarak tüm insanlığa hizmet etmelerini istedi. Doktorların mesleklerini icra ederken diğer sağlık çalışanlarıyla sıkı bir dayanışma, özveri ve birliktelik sergilemesi durumunda yaşanan olumsuzlukların minimuma ineceğini vurgulayan Prof. Dr. Gümüştekin, “Mezun olan arkadaşlarımızdan bir kısmı ileride siyasete atılacaklar ve belki de bugün eleştirdiğimiz pek çok şeyi yaptıkları çalışmalarla düzeltecekler diye ümit ediyorum.” dedi.

Konuşmasına doktor olma hayalini gerçekleştiriyor olmanın haklı gururu ve sevinci içinde olduğunu vurgulayarak başlayan AİBÜ Tıp Fakültesi 5’inci dönem birincisi Ufuk Ürdem ise tıp eğitimi ile ‘intern’ öğrenci olmanın zorluklarından bahsederek, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz hekimler mesleğimizi disiplin, şefkat, ciddiyet ve kararlılıkla severek yapmaya devam edeceğiz. Tıp biliminin daha ileriye taşınması adına milletimizi temsilen dünyada yeni Gazi Yaşargiller yeni Hulusi Behçetler olarak yeni buluşlara imza atıp adımızı dünya tıp literatüründe duyurmayı amaç haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Bolu Vali Vekili Ömer Eru ise, genç doktorlara tavsiyelerde bulunarak, “Mesleğiniz, mesleklerin en ‘ulvi’ ve ‘özel’ olanıdır. Mesleğinizde sabır, sevgi ve şefkat göstermelisiniz. Çünkü mesleğinizin özü fedakar ve hoşgörülü olmaktır.” diye konuştu.

Genç Doktorlar Hekimlik Yemini Etti

Konuşmaların ardından dönem birincisi Ufuk Ürdem’e, ikincisi Sümeyra Şimşek’e ve üçüncüsü Elif Nur Öztürk’e protokol üyeleri tarafından Mezuniyet Belgeleri ve plaketleri verildi. Diğer mezunlara da Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Mezuniyet Belgeleri ile plaketlerinin verildiği törende dereceye girenlere Yamaner Kuyumculuk ve Bolu Düzce Tabip Odası’nın armağanları da verildi. Genç doktorlar daha sonra AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu ile birlikte ‘Hekimlik Yemini’ etti.   Eğitim Meşalesinin stajyer doktorlara verildiği törende Ayşegül Kalyon Acil Tıp Derneği tarafından ‘Yılın Acil İntern’ öğrencisi seçildi. Törende ayrıca 5’inci dönem birincisi Ufuk Ürdem Yaş Kütüğüne isim plaketi çaktı. Tören, yeni mezunların keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.