Her öğrencimizin öğrencinumarası@ogrenci.ibu.edu.tr formatında e-posta hesabı, kayıt yaptırdığı anda otomatik olarak oluşturulmaktadır.

e-posta hesaplarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir.

Öğrenci e-posta hizmetine giriş için tıklayınız Öğrenci e-posta şifresini yenilemek için tıklayınız

Gelen karşılama arayüzünde

Kullanıcı adı alanına: @ogrenci.ibu.edu.tr

Parola alanına: (sadece ilk girişte) öğrenci adının ilk harfi büyük, soyadının ilk harfini küçük, TC kimlik numaranızın ilk 6 Rakamı ve * işareti şeklinde tanımlanmış parola yazılır.

Örnek 1

12345678901 T.C. kimlik numaralı Ülkü Özçelik isimli öğrenci için tanımlanan parola Uo123456* şeklindedir.

Örnek 2

23456789012 T.C. kimlik numaralı İsmail Hakkı Çöloğlu isimli öğrenci için tanımlanan parola Ic234567* şeklindedir.

Uyarı!

Siteme ilk kez girildikten sonra güvenlik gerekçeleriyle, e-posta sistem arayüzünde bulunan Tercihler kısmından varsayılan parolanın değiştirilmesi çok önemlidir.

Parola en az 6 karakter uzunluğunda olmalı ve en az 1 adet büyük harf, en az 1 adet küçük harf, en az 1 adet rakam ve en az 1 adet özel karakter içermesi gerekmektedir.

Dikkat!

Öğrenci e-mail sistemi girişlerinde 30 günde bir parola yenileme kuralı getirilmiştir. Parolalarını yenilemeyen öğrenciler e-posta hesaplarına ve kablosuz ağlara erişim sağlayamayacaktır.