Üniversitemiz, İlahiyat fakültesi binasına kavuşuyor

2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde ilk öğrencilerini alarak eğitim vermeye başlayacak olan İlahiyat Fakültesi, yeni binasına yine bir hayırseverin bağışı ile kavuşacak.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ile Erpiliç A.Ş. adına hayırsever işadamı Ali Ericek arasında İlahiyat Fakültesi inşaatının yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Protokole göre, Gölköy kampüsünde inşa edilecek fakültenin adı “Ali Ericek İlahiyat Fakültesi” olacak. Yaklaşık 5 bin metrekare kullanım alanlı yapılacak binanın elektrik, su kanalizasyon, doğalgaz ve internet bağlantıları ile yol, otopark gibi altyapı çalışmaları üniversite tarafından yapılacak. Fakülte binası inşaatları uygulama projelerine uygun olarak tamamlanıp üniversiteye bilabedel armağan edilecek.

AİBÜ Senato odasında gerçekleştirilen protokol törenine, Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırsever işadamı Ali Ericek’in yanı sıra,  İzzet Baysal Vakfı Koordinatörü Mustafa Yaman ile üniversitemiz rektör danışmanları, dekanları, daire ve bölüm başkanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile idari personel katıldı.

Protokol metninin okunması ve imzalanmasıyla başlayan törende hayırsever işadamı Ali Ericek, yeni fakültenin hayırlı olmasını diledi.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal törene bir mesaj göndererek, Ali Ericek’in, İzzet Baysal’ın izinden giderek en büyük mirası üniversiteye yaptığı büyük katkıdan duyduğu memnuniyeti ifade eti.

-Prof. Dr. Coşkun:”Ali Bey üniversitemize en büyük desteğini İlahiyat Fakültesi binası yaparak gerçekleştirecek.”

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hayri Coşkun, göreve geldiğinde 6 olan fakülte sayısına yenilerini eklediklerini ve yüksekokul ile meslek yüksekokullarının da sayılarını arttırdıklarını anlatarak, “Bugün 2 bin civarında personel, 23 bini aşan öğrenci sayımız var. “ dedi

Üniversitemiz kurucusu İzzet Baysal’ın emeklerinden ve katkılarından da bahseden Prof. Dr. Coşkun, İzzet Baysal’ı bir kez daha hayırla yad etti.

Üniversitemizin 20. Kuruluş yıldönümünde böyle bir protokolün imzalanmasının önemine dikkati çeken Prof. Dr. Coşkun, “Üniversitemize yapılan hayırlar artmakta. Mesela Süreyya Astarcı ve Yaşar Çelik. Bunlar üniversite için sevinç kaynağı. Onlara ayrıca teşekkür ederim. Yeni bir zincir olarak üniversitemiz hayır kapısına Erpiliç’in bağışı eklenmiştir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Coşkun, Ali Ericek’in üniversitemize yaptığı hizmetleri de hatırlatarak, en büyük desteğini İlahiyat Fakültesi binası yaparak gerçekleştireceğini söyledi. Fakülte binasının önümüzdeki günlerde yapılacak temel atma törenine herkesi beklediğini vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, törene katılanlara teşekkür etti.

Törende, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun ve Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı da birer konuşma yaparak protokolün Bolu’ya ve üniversiteye hayırlı olmasını dilediler. Merhum İzzet Baysal ile başlayan hayırseverlik halkasına büyük bir katkının daha verildiğine dikkat çeken konuşmacılar, işadamı Ali Ericek’e İlahiyat Fakültesini Bolu’ya kazandıracağı için, Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun’a da bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür ettiler.